Kulturen angriper Jesu renhet och integritet

Pastor Stanley Sjöberg, Centrumkyrkan i Sundbyberg, skrev följande klargörande insändare i början på Ecce Homo debatten, införd 980723 i Dagen. Sedan dess har detta andliga och kulturella skräp till utställning visats på många platser i landet.

Under den gångna veckan har jag flera gånger blivit tillfrågad att yttra mig i debatten kring utställningen Ecce Homo, som menar sig presentera "berömda scener ur Jesu liv" där transvestiter och homosexuella ikläder sig rollerna som Jesus och lärjungarna.

Att vara med i sådana här diskussioner är mycket obehagligt och jag vill helst lämna samtalsämnet så snart som möjligt.

Ändå måste jag kommentera att Elisabeth Ohlson både menar sig vara kristen och samtidigt ha skapat denna utställning.

Jesu dop beskrivs i en erotiskt laddad scen i ett badhus för bögar. Nattvarden instiftas med "Jesus" som transvestit i högklackade skor, omgiven av halvnakna män som klätt ut sig till sexuellt utmanande kvinnor, Jesus dör som aidssjuk bög med märken i händerna efter narkotikasprutor.

Jag hävdar att ingen kan få räkna sig som kristen med en sådan förvrängd bild av Jesus. Frågan om homosexualitet som relation och livsform är inte längre viktig inför den dramatiska fokusering som nu sker i angreppet mot tron på vem Jesus är. Teologerna har avklätt honom hans gudomliga ursprung och förkastat inkarnationens under. Kulturen angriper nu Jesu renhet och integritet. Det sker i ett bergrum under Sofia kyrka. Grunden skadas! De som driver förnekelsen kallar sig kristna utan att några av deras kollegor protesterar.

Hur kan ärkebiskop K G Hammar i Uppsala och Domkapitlet i Stockholms stift tolerera att nattvard firas på ett så djupt kränkande sätt som det sker vid Ecce Homo?!

Jag tror att Jesus är identisk med det gudomliga! Jag tror att Jesus är ren, helig, utan synd och därför kunde ta vår skuld och vårt straff när han dog på ett kors istället för oss. Uppståndelsen från de döda, när Jesus fysiskt vaknade till liv igen, bekräftade hans helighet och försäkrade vår frälsnings giltighet.

När det gäller Elisabeth Ohlsons agerande med sina bilder anser jag att detta klarläggande är absolut nödvändigt.

Om man får tro vad som helst och leva hur som helst och även förneka, förtala och förvanska bilden av vem Jesus är och samtidigt kalla sig kristen, då är hela trons arv förskingrat, ödelagt.

 

Ecce Homo utställningen till Riksdagen

Barbro Westerholm, folkpartist, "RFSL:s inofficiella språkrör" och medlem i riksdagens kristna grupp (!), har tillsammans med fyra andra av hennes jämlikar lyckats få in Ecce Homo utställningen i riksdagen.

Hon pläderade i radion 990204 för att denna utställningen handlade om de homosexuellas lika värde och rättigheter. Det gör det inte alls. Vad hon inte förstår eller vill förstå är att de personer som utställningen handlar om inte alls är homosexuella, aldrig själva har godkänt homosexualitet, men görs till homosexuella personer. Detta om något är omoraliskt!

Dessutom är huvudpersonen Jesus Kristus, Guds Son och mänsklighetens Frälsare, som på detta sätt förnedras genom dessa bilder. Det var inte bara på korset som Jesus förnedrades, det sker i Sverige 1999 i kulturens och i de homosexuellas namn. Detta är också förnedrande för hela vår nation.

Det verkar inte finnas några begränsningar för vilken karikatyr man kan göra av Jesus och Gud idag. Den som är kristen högaktar istället Jesus, därför att han för den kristne är väldigt dyrbar.

Bertil Lundberg

Tillbaks till: föregående sidan 

jordan retro 11 louis vuitton outlet retro jordans for sale michael kors outlet jordan 3 sport blue lebron 11 cheap jordan shoes retro jordans sport blue 6s sport blue 3s louis vuitton outlet louis vuitton outlet cheap jordans Louis Vuitton Outlet louis vuitton outlet louis vuitton outlet michael kors outlet Kate Spade Diaper Bag louis vuitton outlet louis vuitton outlet cheap jordans beats by dre outlet kate spade outlet jordan 6 history of jordan lebron 12 history of jordan 6s louis vuitton outlet lebron 12 Lebron 11 legend blue 11s louis vuitton outlet foamposites for sale jordan 6 sport blue louis vuitton outlet louis vuitton outlet Louis Vuitton Outlet louis vuitton outlet lebron 12 retro jordans for sale jordan 3 sport blue