Brev till Mona Sahlin 990205 angående Ecce Homo utställningen  

Hej Mona Sahlin,

Du försvarade igår Ecce Homo utställningen och ansåg att kristdemokraternas och moderaternas inställning var skamliga och att både Carl Bildt och Alf Svensson en gång för alla måste ta och deklarera att man står upp för de homosexuellas rättigheter.

Men bästa Mona Sahlin, den här utställningen har väl ändå ingenting med de homosexuellas rättigheter att göra, eller är det kanske så att de homosexuella kan ta sig vilka friheter som helst i vårt samhälle???

Den här utställningen har ingenting med de homosexuellas lika värde och rättigheter. Vad du och många med dig inte verkar förstå är att de personer som utställningen handlar om inte alls är homosexuella, aldrig själva har godkänt homosexualitet, men görs till homosexuella personer. Detta om något är omoraliskt! Dessutom är huvudpersonen Jesus Kristus, Guds Son och mänsklighetens Frälsare, som på detta sätt förnedras genom dessa bilder. Det var inte bara på korset som Jesus förnedrades, det sker i Sverige 1999 i kulturens och i de homosexuellas namn. Detta är också förnedrande för hela vår nation.

Tänk om det hade varit du som hade varit avbildad naken och med antydan om att du är homosexuell, hade du försvarat utställningen då också måntro???

Men med Jesus och hans lärjungar tycker du att det är OK!!! Det visar vilken liten respekt du har för Gud och andliga värden och för oss kristna som starkt högaktar dessa personer, inte bara för deras historiska minnen, men för att Jesus idag är väldigt dyrbar för oss.

Förstår du inte att du trampar på våra andliga värderingar genom ditt sätt att försvara Ecce Homo?

Med vänliga hälsningar

Bertil Lundberg


 

Erhållet svar från statsrådet Mona Sahlin 990305

Hej Bertil!

Tack för ditt brev med anledning av att Ecce Homo-utställningen kommer att visas i Riksdagshuset.

Det är ledsamt att många känner sig kränkta i sin kristna tro, men utställningen handlar ju just om att alla måste kunna få uttrycka sin syn på kristendomen.

För mig är det mer eller mindre en självklarhet att just Riksdagen, demokratins hus, står värd för denna utställning. Jag anser att det är en av demokratins viktigaste uppgifter att ta ställning för utsatta grupper i samhället. Och minns att homosexualitet handlar inte om sex - utan kärlek.

Stockholm i mars 1999

Med vänlig hälsning

Mona Sahlin

Kommentar: Utställningen handlar, enligt Mona Sahlin, om att alla måste kunna få uttrycka sin syn på kristendomen. Det är alltså viktigt att eftersom det finns grupper med dessa utifrån Bibeln avvikande åsikter, så ska dessa få komma till tals även om Jesus förnedras på detta sättet, och även om många kristna känner sig kränkta i sin tro. Jag drar nog av detta den slutsatsen att om det hade varit en utställning som hade presenterat de åsikter som Bibeln har i dessa frågor, så skulle utställningen INTE ha varit välkommen till Riksdagen! Frågan är om det inte är de kristna som snart håller på att bli en utsatt grupp i samhället?

Mona Sahlin avslutar sedan med påståendet att "homosexualitet handlar inte om sex - utan kärlek". Det var någonting nytt. Varför innehåller då ordet homosexualitet stavelsen "sex"? Sysslar homosexuella aldrig med sex? Och varför innehåller utställningen nakenbilder med sexuella anspelningar? Och vad för slags kärlek skulle det vara som utställningen förmedlar?

Vilket svar Mona Sahlin ger!


 

Nedanstående insändare var införd i en landsortstidning 990312, av signaturen "Far till homosexuell". Den skulle lika gärna ha kunnat vara ett svar på ovanstående brev från Mona Sahlin!

Homosexuellas helvete

Homosexualiteten kan inte sopas under mattan och plötsligt kallas kärlek och så är det bra med det. Sedan min tonårige son vaknade upp efter ett självmordsförsök för några år sedan och förklarade att han inte orkade leva som bög har jag fått en inblick i de homosexuellas ofta helvetiska vardag. Deras problem måste tas på största allvar.

Att som vissa okunniga individer vill få det till, att homosexualitet inte har så mycket med sexualitet att göra utan att homosexualitet är en kärleksyttring är minst sagt vilseledande och oärligt.

Alla som gått ut grundskolan borde ha fått lära sig att vi mognar sexuellt i 11-15-årsåldern och börjar då känna oss attraherade av det ena eller andra könet. När exempelvis män känner sig attraherade av män är det inte av kärlek utan av sexuell åtrå. Eller varför inte säga det på ren svenska, av kåthet, precis detsamma som uppstår mellan heterosexuella.

Jag förnekar inte att homosexuella relationer, liksom heterosexuella, kan utvecklas till något slags kärlek (ett diffust begrepp som kan betyda allt från djup vänskap till sanslös dyrkan). Men det är galet att försöka vifta bort sexualiteten, en av våra starkaste drivkrafter vid sidan av hunger, törst osv.

Homosexualiteten är en så het potatis att ingen forskare vågar knysta om pengar till eventuella forskningsprojekt, eftersom nu sådana som Mona Sahlin förbannar alla som inte accepterar att homosexualitet egentligen bara är kärlek. Situationen är absurd. Lärda män och kvinnor, auktoriteter när det gäller homosexualitet, vågar inte ens uttala sig av rädsla för att stämplas som homofober och bakåtsträvare. I stället för vetenskap och forskning vill uppenbarligen Sahlin påtvinga allmänheten att homosexualiteten är normal och då behövs varken forskare eller forskningspengar.

Alla som är någorlunda insatta vet att homosexualitet är en sexuell avvikelse. Varför då försöka sopa detta under mattan? Det är orätt mot de homosexuella och deras anhöriga!

 

Mona Sahlin presenterade en homosexombudsman

Magazinet nr 12/990326 berättade att Sverige har blivit det första landet i världen där de homosexuella har fått en egen ombudsman. Hans benämning är "HomO". Han utsågs av regeringen för någon veckan sedan och statsrådet Mona Sahlin (vem annars?) presenterade stolt honom på RFSL:s förbundskongress i Borås. Han heter Hans Ytterberg och börjar sitt arbete 990501 och har av Näringsdepartementet (Mona Sahlin) tilldelats ett brett mandat mot diskriminering. Han har i flera omgångar suttit i RFSL:s förbundsstyrelse och var förbundsordförande för RFSL mellan 1988 och 1991. En annan framträdande politiker på kongressen var Barbro Westerholm (naturligtvis!) Förbundskongressen kunde inte enas om ett officiellt ställningstagande mot pornografi.

Magazinet kan du besöka på http://www.magazinet.com 

 

Tillbaks till: föregående sidan
 

 

jordan 6 history of jordan foamposites for sale cheap jordans Louis Vuitton Outlet coach outlet online Louis Vuitton Outlet louis vuitton outlet kate spade outlet foamposites kate spade diaper bag louis vuitton outlet beats by dre outlet jordan 6 sport blue beats by dre cheap Louis Vuitton Outlet louis vuitton outlet jordan 3 sport blue louis vuitton outlet foamposites for sale louis vuitton outlet sport blue 6s cheap air jordans jordan 6 history of jordan louis vuitton outlet retro jordans for sale louis vuitton outlet louis vuitton outlet history of jordan 6s foamposites for sale sport blue 3s foamposites black suede louis vuitton outlet cheap jordans legend blue 11s coach factory outlet louis vuitton outlet louis vuitton outlet louis vuitton outlet louis vuitton outlet lebron 12